Ceci est fan… euhm… Chocotastique!

Wat in 2020 begon met het ontwerp van een logo voor een nieuw ambachtelijk product van Praleen artisanale chocolatier, werd al snel meer.

Marleen dook haar atelier in en toverde de Chocotastique tot leven. Een heerlijke kopje chocolade voorzien van een houten lepeltje welke je alleen nog moest onderdompelen in een tas warme melk om de magie te ontgrendelen! Leuk voor jong en oud met een ruime keuze tot wel vijf unieke smaken: karamel, honinig, cappuccino, melkchocolade en pure chocolade.

Al snel sprongen we mee in het avontuur wanneer Marleen ons enthousiast de vraag stelde om een passend logo en de verpakking te ontwerpen voor deze chocotastiques. Even euforisch gingen we van start, eerst met het logo welke al snel een match was voor zowel de naam als het product.

Voor de verpakking gingen we net iets preciezer te werk gezien we voor dit project met voeding in aanmerking kwamen. Deze vereist een heel andere aanpak voor het ontwerpen en produceren van drukwerk. We gingen de uitdaging aan en al snel legden we enkele stalen & ontwerpen voor aan Marleen die voldeden aan alle voedingsnormen.

‘Op slag verliefd’? Het was zeker iets in die trend toen Marleen de eerste schetsen zag van de nu definitieve verpakking van Chocotastique. 

“De reactie die ik kreeg over de chocotastische stalen waren lovend. Onze klant is super tevreden. DNA Marketing is proactief en speelt kort op de bal waardoor de samenwerking steeds vlot en fijn verloopt. Dat hebben ze top gedaan. Lekker smullen vanaf nu!”, aldus Marleen.

Ondertussen drukten we al een oplage van meer dan 100.000 stuks welke Marleen met trots verkocht in haar chocolaterie.

Je kan het zien aan Marleen haar lach! Nog steeds is zij reuzeblij met de verpakking van de overheerlijke Chocotastiques. Heb je ze nog niet geproefd? Ga dan maar snel even bij haar langs!

Ons team doeners is enorm fier dat we mochten meewerken aan de lancering en ook een beetje het “uiterlijk” van dit geweldige streekproduct. Het afgelopen jaar realiseerden we ook de rebranding voor het logo van Praleen. En binnenkort staat er alweer een nieuwe productlancering op de agenda. 

Bedankt voor het vertrouwen Marleen.