Belisol Asse, Aalst, Sint-Pieters-Leeuw

Een open deur intrappen bij Belisol. Il faut le faire! DNA did it!

Sinds 2021 is DNA Marketing aan de slag voor Beliteam a.k.a. de Belisol-vestigingen in Sint-Pieters-Leeuw, Asse en Aalst onder leiding van Wim Hernaut. Sleutel tot succes: de digitale vertaling van hun succesvolle regionale aanpak met o.a. een lokale website. Een prachtige samenwerking met veel toekomstperspectief.

Meerwaarde van marketingexperten

Meerwaarde van marketingexperten

Terwijl het moederbedrijf Belisol de nationale publiciteit voert voor radio, tv en sponsoring is het lokale Beliteam verantwoordelijk voor de plaatselijke publiciteit in het Pajottenland en de Denderregio. Al bijna twintig jaar ontwikkelt het team van Wim de regionale campagnes zelf en hebben ze al veel ervaring op de teller. Mét succes, want hun klassevolle campagnes kennen een goede return en dito sales. DNA greep de uitdaging aan om hun meerwaarde te bewijzen en te zorgen voor verdere groei in het succesverhaal.

Complementaire talenten

Complementaire talenten

Wim Hernaut: “Eigenlijk kwam het nooit in ons op om 'een marketingbureau' onder de arm te nemen. Tot we op een mooie middag in een Beerselse brasserie Dirk aantroffen. Het was het begin van een schitterend verhaal. Als snel maakten we kennis met een topteam van leuke mensen die héél goed luisteren. Als Dirk en Claudia mee zijn met het verhaal, voelen ze zeer goed aan waar ze complementair kunnen zijn. In ons geval was het DNA meteen begrepen en de opportuniteit direct gedetecteerd: digitale marketing.”

Lokale website en aanbiedingen

Lokale website en aanbiedingen

Uiteraard wordt er heel wat gestuurd vanuit Belisol Nationaal, maar de lokale doelgroep verlangt daarnaast ook naar regionale verbondenheid. Tijdens onze lokale campagnes kunnen we met een meer persoonlijke aanpak naar voren treden. Zo ontwierpen we een eigen lokale miniwebsite met www.beliteam.be. Hier communiceren we de recente lokale acties, spreken we klanten persoonlijk aan om een afspraak in te plannen en is er bovendien ruimte voor leuke artikels uit de regionale pers.

Digitale acties

Digitale acties

Verder werkten we samen o.a. een volledige regionale digitale strategie uit tijdens de eindejaarsperiode voor de grote nationale actie 'Win gratis ramen en deuren'. Een primeur. Deze sterke online strategie had als doel online extra leads te generen via social media-campagnes en SEA. De perfecte illustratie van onze succesformule, want dankzij de waardevolle input van de klant, een doordachte strategie en een goede opvolging was de impact enorm. Na afloop van de campagne flirtten de cijfers van de klant met een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode tijdens een non-COVID 19-jaar. Een schot in de roos dus!

Meerdere projecten

Meerdere projecten

Het marketingadvies van DNA Marketing voor Beliteam is heel gevarieerd en uitdagend. Het gaat namelijk om prachtige producten waar klanten graag  goed over nadenken. Ramen en deuren plaats je niet elke dag. Daar is in de algemene communicatiestrategie dan ook goed over nagedacht. “Met resultaat", aldus Wim. "Want onze sociale media groeien elke dag gezien de directe return in de vorm van kwalitatieve leads. Deze staan zwart op wit gedrukt. Fenomenaal! En als kers op de taart begeleiden de DNA’ers ons ook in vele andere projecten, zoals ideeën en initiatieven voor flyers, klantencommunicatie en sponsoring."